Széles látószög

Az Educatio szervezői elég amatőr módon próbálták meg eltussolni a balhét

2019. január 14. - Máté 15

A váratlan akciókkal szemben még mindig tehetetlenek

Arról már bizonyára sokan hallottak, hogy az Educatio nevű felsőoktatási pályaorientációs rendezvény szombati zárónapján volt egy kis előre nem tervezett "malőr". Konkrétan a Hallgatói Szakszervezet állt ki az előadást tartani készülő helyettes államtitkár-asszony, Horváth Zita elé egy molinóval, és rendesen beolvastak a kormánynak. “Nagyon elegünk van abból, hogy folyamatosan kibasztok velünk!” - így kezdődött (a rövid bemutatkozás után) a performance.

A Mérce élő közvetítést indított, így nem volt mit tenni. Teljesen nem lehetett elhallgattatni az egészet. A szervezőknek azonban sikerült saját magukat lejáratniuk. A demonstrációt megpróbálták felhangosított zenével túlszárnyalni, a biztonsági szolgálat tagjai nem mertek közbeavatkozni. Még egy apró szépséghiba azonban volt a dologban: a szervezők egy élő közvetítést csináltak az előadásokról, amit valamiért nem tudtak vagy nem akartak félbeszakítani. Az esemény honlapján még mindig elérhető az a videó (az élő közvetítés menüpont alatt, a 30. perctől látható), ahol a diákok akciója közepette egyszer csak reklámokat kezdenek bevágni. Miután a tiltakozók elbúcsúztak, a közvetítés is újraindult.

49704998_1951521118235658_1164940090116407296_n.jpg

A történések kísértetiesen emlékeztetnek a decemberi karácsonyi vásárban tapasztaltakra (korábban írtunk róla, saját magunktól idézünk): "Az A Város Mindenkié csoport és a Bennfentes Kívülállók Közkórus (BKK) közös karácsonyi kórusa a kilakoltatások témájában értelmezte újra a karácsonyi dalokat és adta elő őket a publikumnak péntek este, a Szégyelld magad, János! című tüntetés előtti órákban. Pár perccel a kezdés után már megjelentek a karácsonyi vásár biztonsági őrei és nem éppen túl nagy szeretettel közeledtek az aktivistákhoz. Kirángatták a mikrofont a helyéből, tönkretették a hangosítást, lökdösődtek és kiabáltak a szervezőkkel, a molinót is letépték. Rendőrt is hívtak, de a rendőrök nem avatkoztak közbe, 10-15 méterről békésen szemlélték a kórust. Az incidens az A Város Mindenkié csoport felvételén 1:10-nél kezdődik."

A vásár biztonsági őreinek tetszését egyáltalán nem elnyerő dalok pedig:

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr6514560740