Széles látószög

Ki akarja rúgatni az ellenzéki diákot egy kormánypárti hírportál

2019. január 11. - Máté 15

Bajszos... Ennyi elég indok ehhez? (Szavazás)

6 perces beszédet mondott a 19 éves lány egy december 20-i kecskeméti kormányellenes tüntetésen, közben néhány trágár szót is használt (közel sem annyit, mint a lovaggá ütött Bayer Zsolt szokott időarányosan), a köztársasági elnököt például "Bajszos fasznak" nevezte. Az iskolája,  a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium egy sablonos közleményben határolódott el tanulójának véleményétől. (Most őszintén, mi mást tehetett volna a mai magyarországi oktatási viszonyok között?)

A nyíltan kormánypárti Minden szó politikailag inkorrekt hírportál rendkívül rendkívüli közleményben szólítja fel a gimnázium igazgatónőjét, hogy távolítsa el a lányt az iskolából: "...Felszólítjuk az Igazgató Asszonyt, hogy Nagy Blankát azonnal távolítsa el az iskola diákjai közül! Egy igazgató, aki ráadásul magyar nyelv és irodalmat oktat, nem tűrheti ezt el! Álljon ki az iskoláért, a normális többségért, a diákjaiért, és azok családtagjaiért, és Móra Ferenc méltóságáért!" A poszthoz egyébként egy ügyesen megvágott felvételt is hozzácsatoltak. Azóta a Fidelitas kiskunfélegyházi szervezete is csatlakozott a kirúgatási kérelemhez -adta hírül a hirvidek.hu

Az imént megismerhettük a tényeket, most én is várom a véleményeket (kérem szavazzanak):

nagy-blanka-758x426.jpeg (fotó: 444)

Ha egy kicsit körülnézünk a Minden szó címoldalán, az ellenzéki képviselőkkel és az előválasztással kapcsolatos (ál)híreket Hülyék 2019 címszó alatt tálalják. Kissé cinikus, hogy ez a hírportál akar bárkit is bármilyen trágár nyelvhasználat miatt felelősségre vonni. Nagyjából azzal indokolják ámokfutásukat, hogy a tanuló rontja az iskola hírnevét az obszcén szavakat tartalmazó megnyilvánulásával. Tegyük félre azt, hogy ilyen indokra jellemzően bűncselekmény elkövetése esetén szoktak hivatkozni és inkább nézzük meg, a kormány mivel rontja a magyar oktatás és az egyes intézmények hírnevét! Több ezer a rendszerből hiányzó pedagógus, akadozó Kréta napló (ha már táblakrétára nem mindenhol futja), túlterhelt, agyonhajszolt tanárok és diákok, közel sem Gundel-színvonalú menza és még hosszú bekezdéseken át sorolhatnám. Ön szerint ki árt többet a magyar oktatásnak?

Amíg egy kormányközeli médiaoldal egy diákot akar kirúgatni, a Hungexpo területén ezen a héten csütörtöktől szombatig tart az Educatio kiállítás - tájékoztat a Közszolgálat.hu Több, mint 50 egyetem, összesen mintegy 200 kiállító vesz részt az ingyenes rendezvényen, a pályaválasztás előtt álló diákok örömére. (Információ a következő képre kattintva)

49704998_1951521118235658_1164940090116407296_n.jpg

És ha már bajszos... Nézze meg a legújabb Szégyelld magad, János! paródiavideót!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr1414555250