Széles látószög

Ha nézi a Tóth Jánost, akkor ezt a feldolgozást látnia kell

2019. január 07. - Máté 15

Mémfogyasztó társadalomra optimalizálva

Néhány híradós felvételből és a Tóth János című sorozat egyik epizódjából kivágott pillanatból készült a Szégyelld magad, János című kreatív videó. Aki nem emlékezne rá, december 21-én a Kétfarkúak békemenete után vonult a tüntető tömeg a várba a Sándor-palotához, miután Áder János aláírta a rabszolgatörvényt. A tüntetést ezért még aznap átnevezték, az eredeti Ne írd alá János! helyett a Szégyelld magad, János! nevet kapta. Decemberben így írtunk az eseményről:

"A Lánchídon át vonultunk a tömeggel Áder János hivatalához, fel a várba, Orbán jövendőbeli palotájának szomszédságába. "Bajszos szar" rigmusok skandálása közepette tették meg a tüntetők a nagyjából 3 km-es utat a várba. A Sándor-palota falára kivetítették az O1G feliratot, ahogy Clark Ádám tér havába is belejárták. A színpad kicsit szerencsétlen helyen volt, a Jobbik árpádsávos zászlói mellett a DK lobogói azonban újabb bizonyítékként szolgáltak arra, hogy Magyarországon új ellenzék és új ellenállás születik."

49550337_801665756892859_7816745783281057792_n.jpg

Kapcsolódó: A Szégyelld magad, János! című demonstráció előtt az adventi vásárban az A Város Mindenkié csoport és a Bennfentes Kívülállók Közkórus (BKK) közös karácsonyi kórusa a kilakoltatások témájában értelmezte újra a karácsonyi dalokat és adta elő őket a publikumnak. Pár perccel a kezdés után már megjelentek a karácsonyi vásár biztonsági őrei és nem éppen túl nagy szeretettel közeledtek az aktivistákhoz. Kirángatták a mikrofont a helyéből, tönkretették a hangosítást, lökdösődtek és kiabáltak a szervezőkkel, a molinót is letépték. Rendőrt is hívtak, de a rendőrök nem avatkoztak közbe. (A következő videóban az átírt karácsonyi dalokat hallgathatják meg.)

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr3214545854