Széles látószög

Ablaktörlő mögé kapták a felmondólevelet a rendőrök

2018. december 26. - Máté 15

 Ők döntik el, mit tesznek vele.

Az O1G szimbólum népszerűsége nem várt mértéket ölt. Világszerte ismertté vált, Guy Verhofstadt Facebook-posztjától kezdve közel-keleti bankjegyeken át mindenütt találkozni lehet vele. Az Instagramon is a bejegyzés írásakor már több, mint 3850 poszt kulcsszavaként volt jelölve (#o1g). Már legalább egy tucat Instagram-oldal szakosodott az O1G-jelenségre, ezek közül az o1g_hungary képei között találtunk egy érdekeset.

o1ghungary.png

A rendőrségi Astra szélvédőjére valaki (nem feltétlen az oldal készítői, ez nem derül ki a bejegyzésből) néhány előre megírt felmondólevelet helyezett. "Lelkiismeretemmel ezért nem egyeztethető össze egy ilyen korrupt és antidemokratikus, bűnöző kormány védelme." - így zárul a felmondólevélben az indoklás. A levél teljes tartalmát a kép alatt olvashatják el! Nem hiszem, hogy a rendőrök élnének a lehetőséggel és felmondanának, hiszen ebből élnek, az ellenzéki követeléseknek is sokkal inkább a rendőri túlórák mérséklésére a célja, nem pedig a rendőrök tömeges felmondatása, de figyelemfelhívó akciónak mindenképp jó. Bár a rendőrök figyelmét a saját túlóráikra aligha kell felhívni...

mkkp_bekemeet.jpg

Január másodikára a Párbeszéd politikusa, V. Naszályi Márta szervez tüntetést a Dísz téren Üdvözlet, Elnök úr! címmel. Másnap, Orbán Viktor házavató bulijára a várban eddig több, mint 7000-en jelezték vissza érdeklődésüket a Facebook-on, pedig a demonstráció július 3. csütörtök 10 órára van meghirdetve. Két nappal később, szombaton lesz az igazi buli: ismét hatalmas tüntetés a rabszolgatörvény ellen, a Hősök terétől fog a tömeg a Kossuth térre vonulni (14:00-18:00-ig van az esemény meghirdetve) Az útvonal a december 1. vasárnapi tüntetéssel azonos, erről készült videónkat alább tudja megnézni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr6014515434