Széles látószög

Biztonsági őrök támadtak a kilakoltatás-ellenes karácsonyi kórusra a Bazilikánál

2018. december 23. - Máté 15

49064873_230933424500516_3420723361414643712_n.jpg

Eléggé agresszívan léptek fel a békés énekkarral szemben

Az A Város Mindenkié csoport és a Bennfentes Kívülállók Közkórus (BKK) közös karácsonyi kórusa a kilakoltatások témájában értelmezte újra a karácsonyi dalokat és adta elő őket a publikumnak péntek este, a Szégyelld magad, János! című tüntetés előtti órákban. Pár perccel a kezdés után már megjelentek a karácsonyi vásár biztonsági őrei és nem éppen túl nagy szeretettel közeledtek az aktivistákhoz. Kirángatták a mikrofont a helyéből, tönkretették a hangosítást, lökdösődtek és kiabáltak a szervezőkkel, a molinót is letépték. Rendőrt is hívtak, de a rendőrök nem avatkoztak közbe, 10-15 méterről békésen szemlélték a kórust. Az incidens az A Város Mindenkié csoport felvételén 1:10-nél kezdődik.

Az énekesek a megnövekedett számú kilakoltatások ellen demonstráltak. Évente egyre több, most már 3-4000 családot lakoltatnak ki és ez a szám csak a végrehajtók és a rendőrség közreműködésével kikényszerített lakáselhagyásokat jelenti. Az elmúlt öt évben több mint 240 ezer ingatlant árvereztek el tartozás miatt. A Város Mindenkié csoport, a szegénységben élő és a hajléktalan emberek ügyét a Stop kilakoltatás petíció aláírásával tudjátok támogatni!

A biztonsági őrök túlkapása ellenére, a közönség biztatására a kórus folytatta az átírt karácsonyi dalok éneklését, melyeket a következő videókban hallgathatnak meg. (Kis Karácsony, Nagy Karácsony / Mikor a jegyző, eljött hozzátok / Csendes éj / Last Christmas / Mindenkinek legyen hol lakni! ) Ha tetszenek a dalok, hallgassátok őket Karácsonykor, küldjétek tovább ismerőseiteknek.

A kórussal egyidőben kezdődött a Magyar Kétfarkú Kutyapárt Összkarácsonyi Békemenete is a 8 napos munkahétért, illetve a szabad cenzúráért. Kicsit komolytalannak tűnhetnek a "Mi a fasz van?"-t skandáló kutyák a Deák tér mellett, a József Attila utcában, de minden okuk megvolt rá. A tömeget 20-25 percig várakoztatták, mire a szervezők bejelentették, hogy sikerült lezáratni a Bajcsy-Zsilinszky utat. Összességében mindenképp hasznos volt a kétfarkúak rendezvénye, mert így olyan emberek is kimentek az utcára, akik a többi ellenzéki párttal kevésbé szimpatizálnak. Az MKKP-soktól figyelemre méltó gesztus volt, hogy a békemenetük után a résztvevőket arra buzdították, hogy folytassák útjukat a közös összellenzéki tüntetés desztinációjához, a Sándor-palotához.

mkkp_bekemeet.jpg

A Lánchídon át vonultunk a tömeggel Áder János hivatalához, fel a várba, Orbán jövendőbeli palotájának szomszédságába. "Bajszos szar" rigmusok skandálása közepette tették meg a tüntetők a nagyjából 3 km-es utat a várba. A Sándor-palota falára kivetítették az O1G feliratot, ahogy Clark Ádám tér havába is belejárták. A színpad kicsit szerencsétlen helyen volt, a Jobbik árpádsávos zászlói mellett a DK lobogói azonban újabb bizonyítékként szolgáltak arra, hogy Magyarországon új ellenzék és új ellenállás születik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr4814508284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.