Széles látószög

Folytassuk a Szabadsághíd sztárolását idióta sofőrökkel!

2018. november 02. - Máté 15

Csak mert abból is van elég.

Az elmúlt hetekben, hónapokban mindenki a Duna rekord alacsony vízállásán kattogott, bevallom, én is elindultam Szabadság híd alatti romnézőbe, de nem jártam sikerrel. Nagyon ködös idő volt, a nap nem világította meg a régi híd maradványait a víz alatt. Helyette lettek jobbnál jobb bringás felvételeim. Az elmúlt hónapban legalább 10-szer átkeltem a hídon, ezalatt találkoztam a villamos előtt lazán "átpirosozó" Fiattal, Skodával (rögtön az első két snitt), kereszteződés közepén beragadók tucatjaival, bringasávon előző Jaguarral, terepjáróval, zebrán szerencsétlenkedő Corsával és még sok mással. De a történetmesélés helyett jöjjön a videó!

Bár 1956-ban én még a szüleim se éltek, de az 1956-os nosztalgiavillamos egészen lázba hozott. Egyik este történetesen bent volt dolgom a városban - olyan, ahová nem igazán mehettem kerékpárral - ezért villamosra ültem. Láttam a Futár alkalmazásban, hogy perceken belül jön az 1956-os vilinger, leszálltam a Gellért téren, hogy majd azzal mehessek tovább. Vártam, vártam, de nem jött. Elindultam gyalog át a hídon, mikor megláttam közeledni. Gyorsan felpattantam a korlátra, hogy minél jobb felvételt csinálhassak róla. Aztán az Astoria után meg ismét szembetalálkoztunk:)

Ha érdekel akár a kerékpáros, akár a BKK-s, akár az autós budapesti közlekedés, csatlakozz tematikus facebook-csoportunkhoz! Itt első kézből találkozhatsz legújabb tömegközlekedési közvélemény-kutatásokkal, részt vehetsz a főváros közlekedésének kibeszélésében, alakításában.

Ha még nem látta volna, nézze meg viccesnek szánt videónkat, melyben a bringás legyőzi a NER-t. Gyakorlatban természetesen csak egy jól kivitelezett, lendületes előzésre kell számítani...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr1914339149