Széles látószög

Hosszú napokig állt a Citroen a főút közepén, senki nem tett semmit

2018. október 24. - Máté 15

Legalább 8 féle buszjáratot tartott fel egyszerre!

Kinek a dolga a veszélyes helyen álló, forgalmat feltartó járművekkel szemben intézkedni, azokat eltávolítani? Ahogy a videón első felében látszik, ez a szürke Citroen C5-ös nem épp a legjobb helyen rohadt le a XXII. kerületi Nagytétényi út és a Háros utca kereszteződésében. Bárkié is legyen, ha 20 méterrel hátrébb betolta volna a kis utcába, sokkal kevesebb kellemetlenséget okozott volna vele a közlekedés többi résztvevőjének. A külső sáv teljes egészét elfoglalva gátolta a buszok közlekedését, a főútra felhajtók besorolását, a lámpa utáni besorolást (80 méterrel később, a buszmegálló után elfogy amúgy az a sáv). A sofőr egyértelműen hibás, de ami még ezenfelül bosszant, hogy senki nem tett semmit. Kizártnak tartom, hogy 3 nap alatt egy rendőr vagy közteres ne járt volna arra. Én magam láttam rendőrt alig 200 méterre a helyszíntől... Információim szerint azóta Budafokon a Városház tér közelében parkoltatják valahol.

Azonban aki azt hinné, ez az egyetlen gond a környéken, az nézze tovább a videót és megláthatja a környék legjobban sikerült bringás terelését. A hirtelen le is út - fel is út formáció nincs előrejelezve, hogy akinek esetleg érzékenyebb gumija van, időben fölmehessen a főútra a bringaútról. Már vagy egy éve építkeznek valamit a Háros vasútállomás környékén, ebből a bringások azonban csak azt észlelik, hogy a bringaúton lehetetlen nyugodtan közlekedni. Állandóan keresztbeforduló teherautók veszélyeztetik a bicikliseket, felhordják a sarat a kerékpárútra, a furgonokkal is simán megállnak a bringások számára fenntartott útfelületen. Ami a legrosszabb az mégis az, hogy az autósok is olyan lazán kanyarodnak keresztbe elsőbbségadás nélkül a kerékpárúton, hogy - amint az a lenti válogatásban is látszik - ha nem lennék éber, már legalább ötször kinyírtak volna.

 Ezért előfordul, hogy amikor teljesen betelik a pohár, a biciklis gondol egyet és a főúton folytatja tovább útját, mert ott egyszerűen nagyobb biztonságban van. A buszosok, autósok meg mit csinálnak ilyenkor? Dudálnak, mint az eszelősök. Sehogy se jó ez így... (Fél évvel korábban szintén összegyűjtöttem a budafoki kerékpárút gyöngyszemeit, azok itt érhetőek el!) ...

img_20150514_141545.jpgA kép csak illusztráció, ilyen típusú Ikarus jelenleg nem közlekedik a 133E vonlán. A képre kattintva kerékpáros - buszos válogatásunk nyílik meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr7514320321