Széles látószög

Közlekedési paradoxonok Újbudán

2018. október 16. - Máté 15

A leghülyébb forgalmi megoldási kísérletek

0. Rögtön az elején láthatjuk, hogy mindkét irányból behajtani tilos táblával le van zárva a Rácz László utca utolsó 15 métere teljesen értelmetlenül, a legközelebbi kijárat mindkét irányba több, mint fél km-re van. Nem véletlen, hogy kb mindenki tojik rá.

1. Kötelező haladási irány egyenesen (4 méter magasan) + kanyarodósáv balra (sárgával felfestve, egyharmadára rálóg a kerítés, a videón 30 másodpercnél látható, utána majdnem elütök egy pirosozó gyalogost )

2. Kötelező haladási irány balra (fél méter magasan, és nem, nem keverem össze a kikerülési irányt jelző táblával, mert azokon a nyíl szöget zár be a vízszintessel) + balra kanyarodni tilos (10 méterrel előrébb, a videón 1:35-nél)

3. Értelmetlen terelés a sáv közepén (miközben szemből is lehet abba a sávba kis íven jobbra kanyarodni, 2:15-nél)

4. Kedvenc autósom a hónapban: Egy Skoda terepjáró, amelyik leszorított, kis híján belém jött, az egyetlen szerencsém, hogy a felbőszült integetésemet észrevette. Egy Fehérvári úton megforduló autót került volna ki éppen. (Azóta a Fehérvári út ezen szakasza le van zárva. Úgy 10 éve ráfért volna egy felújítás, de hát jobb később, mint soha)

5. Jobbra kanyarodni tilos + kötelező haladási irány balra vagy jobbra (4:45-nél, bár ez lehet, hogy az építkezés miatt már rég nem létező kis parkolóra vonatkozik) Na melyik hangzik a legizgalmasabban?

Régebben már írtunk az Etele útról: akkor a hiányos kitáblázás miatt könnyen munkaterületre tévedhetett az ember és ha nagyon nem figyelt, a végén beleeshetett a munkagödörbe. Jó, mondjuk ahhoz már nagyon kreténnek kellett volna lennie! De a lehetőséget sajnos nyitva hagyták rá...

 Ha még nincs elege teljesen belőlünk, olvassa el az Őrmezőn a bringás aluljáróban eltévedt Octavia történetét is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr3014305789