Széles látószög

ARC plakátkiállítás Zuglóban: Unfake

2018. október 13. - Máté 15

OR I GO

Hetek óta fontolgattam, hogy ki kéne látogatni az ARC plakátkiállításra, ami idén végül a szokásos városligeti helyszín helyett Zuglóban, az Örs Vezér terétől egy köpésre, a Metropolitan egyetem mögötti parkban (pontosabban fűcsomókat nyomokban tartalmazó területen) kapott helyet az önkormányzat jóvoltából. Idén voltam kinn először, ezért kifejezetten üdítő érzés volt az eddig csak képernyőn látott mémeket, vicces (de valóságtól cseppet sem elrugaszkodott) plakátokat látnom. Kép- és videóriportunk következik Orbánisztán megmaradt ellenzéki, kormánykritikus oldaláról.

"Fake it till you make it" Az egész kiállítás két fő témát ölelt körbe: az egyik a belpolitikai helyzet, a sorozatos fideszes túlkapások, a másik pedig a Donald Trump féle Fake news-sztori, miszerint minden hír hamis, ami nem őneki kedvez.

Fél óra alatt bejártam a galériát, ezalatt talán túlzás nélkül állíthatom, hogy több száz ember megfordult a plakátok körül. Hétvégén persze nyilván több a látogató, de akkor is jó volt látni ezt a nagy érdeklődést a kortárs társadalom- és rendszerkritikus művészet iránt.

A helyszínre való kijutás egy külön történet volt. Kicsit benéztem a térképet, az Örs Vezér útját összekevertem az Ond Vezér útjával, így egy megállóval hamarabb szálltam le a troliról, megkerültem a fél világot, átgázoltam egy lakótelepen, holott mehettem volna simán 2-es metróval vagy 3-as villamossal is:) A 80-as trolival a Puskás stadiontól utaztunk majdnem a végállomásig,közben végig timelapse videót forgattunk (itt írtunk arról bővebben, hogy miről érdemes és miről nem).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr5414290311