Széles látószög

Hogyan lehet kinyírni egy biciklist egy kartondobozzal?

2018. október 07. - Máté 15

Fejére húzni nem ér! Lomtalanítás 2.0

A megoldást a fenti videóból már láthattuk. Elég kitenni egy közlekedési lámpa elé, ahol a becsületes biciklis kettőből egyszer átlagosan pirosat kap és lefékez. Egy kis véletlen is kell a kerékpáros különösen nagy veszélybe sodrásához, mégpedig az, hogy pont akkor húzza meg a féket, amikor a kereke a doboz-maradványra ér. Ilyenkor garantált a kétkerekű közlekedővel való kicseszés. A jelenet tanulsága szerint én is majdnem a kereszteződés közepébe csúsztam be, arról nem is beszélve, hogy nagy szerencsém volt, amiért nem borultam fel rögtön. Már nem emlékszem melyik testrészemet, de valószínűleg a vállam volt az, kissé meghúztam a manőver során, csakúgy, mint amikor oldalról belém jött egy épület takarásából egy kislány.

img_20180915_141355.jpg

img_20180207_130651.jpg

Az eset a Leányka utcai lakótelep mellett, a főúton történt, a felüljáró után. A további snitteken is itt játszódó jelenetek vannak, buszos oda-vissza előzések, zöldnél kanyarodni restellő autósok. Legvégén pedig a kedvencem, a dudáló, leszorító szürke Hyundai.

A kartondobozról még annyit, hogy az incidens valamikor lomtalanítás idején történhetett, feltehetően egy lomis autóról esett le a doboz-töredék. Ezért sem szeretem a lomtalanítást. Na meg azért, mert a XXII. kerületben ilyenkor az amúgy is zűrös bicikliútra pakolják ki teljes szélességben (+ oldalra 3 méter) a szemetet...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr9114286185