Széles látószög

Újabb Ikarus ipszilonozott a síneken

2018. szeptember 24. - Máté 15

Helyzetjelentés a Budafoki kocsiszínből.

Előző hétvégén (Szeptember 15.) mi is kilátogattunk a Budafok kocsiszínbe, a felújítás utáni első nyílt napra. Megtekintettük a médiában is elhíresült oszlopot, ami miatt sokáig nem fértek be a villamosok, élveztük, hogy a sok kisgyerek ráfekszik a csengőre (ezért ajánlom a videót nem teljes hangerőn hallgatni). Caf, Ganz, Tatra, UV villamosokat is láthattak a vendégek, néhány troli és régi Ikarus autóbusz kíséretében.

Nekem mindenesetre a szívem csücske a régi BPO rendszámú "piroshetes" volt, nagyon örültem az ismételt találkozásnak. Annak idején sokáig haragudtam is ég a 4-es metróra, mert miatta szűnt meg 7E addigi formájában a Kelenföldi pályaudvartól indulva. A lenti videóban látható a címszereplő Ikarus 415-ös, amint mesteri módon forgolódik a rendelkezésére álló viszonylag szűk helyen. Kellemes nosztalgiázást mindenkinek!

Következzen egy kis programajánló, ha lemaradtál az albertfalvi nyílt napról: szeptember 29-én, szomaton lesz egy nyílt nap a Kelenföldi autóbuszgarázsban, szokás szerint 10 és 16 óra között.

Egy héttel később, október 6-án, szintén szomati napon nyílt nap a Hungária villamos kocsiszínben (információk a linkre kattintva, az esemény Fb-oldalán). Utóbbi program után már 5000 közösségi médiás érdeklődő van, abból kb 1000-1500 ki is megy, úgyhogy tömeg-iszonyosok kerüljék :)

A Budafok kocsiszín után 47-es villamosra pattantunk és kimentünk az Andrássy útra, az Európai Mobilitási hétre. Erről egy későbbi bejegyzésben majd részletesen is szeretnék írni, de összefoglaló Timelapse technikával készült videónkat már meg lehet nézni (ne lepődjenek meg, a videó végén több tavalyi jelenet is van, mert idén a Timelapse mellett nem tudtunk végig kamerázni)!  A terpasztalos Ikarus buszt idén például sajnos nem találtuk a helyszínen. Illetve több tavaly kiállított régi jármű most a párhuzamosan zajló Budafok kocsiszíni parádén vett részt. Jó szórakozást kívánunk! Facebook-oldalunkat itt követheted!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr1314261167