Széles látószög

Amikor megbokrosodik alattad a bicikli

2018. szeptember 18. - Máté 15

És észreveszed, hogy az első kerék fejmagasságba került.

Jellemzően hosszabban szoktam elemezni a közlekedési szituációkat, most azonban erre nincs szükség. Néhány kósza gyalogos után beállok a lámpához, majd induláskor az első kerekem felemelkedik a kerékpáros jelzőlámpa magasságába. Önkéntelen reakcióként letettem a lábam és behúztam mindkét féket, mielőtt felborulna az egész. Szerencsére sikerült megfogni, de megijedtem egy kicsit. Előfordult már párszor, hogy 10-20 centit felkaptam az első kereket indulásnál, de ehhez hasonlót még nem pipáltam.

Két említésre méltó részlet: egy hét kilós hátizsák volt rajtam, így a tömegközéppontom hátulra került, onnantól kezdve, hogy az eleje kicsit felbillen, már nagyon könnyen felborul a bicikli. A másik, hogy aznap reggel voltam először autóvezetést tanulni, így "kissé elszoktam" a kerékpár irányításától. Természetesen annyira megtetszett a dolog, hogy elhatároztam, megtanulok egykerekezni biciklivel. De egyelőre 6 méternél többet nem tudtam így megtenni, van még hova fejlődnöm.

A helyszín amúgy Budatétény, az RTL-székház mögötti felüljáróról betorkolló út és a Nagytétényi út kereszteződése. Még régebben összeállítottam egy kétperces válogatást a Nagytétényi út melletti bringaút kihívásairól, csak ajánlani tudom! A legbosszantóbbak a bringaútra parkolók vagy azon lendületből keresztbe kanyarodók. A második snitten látható fehér Toyota például majdnem kinyírt, de valahogy ráéreztem, hogy nem fog elengedni...

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr1214246433