Széles látószög

Homemade Tour de Újbuda

2018. augusztus 16. - Máté 15

Hol lejtőzik a Budapesti kerékpáros?

A napokban zajlik a Tour de Hongrie magyar kerékpáros körverseny. 5 nap alatt szinte az egész országot bejárják. Ennek apropóján készítettük el mai válogatásunkat, melyben néhány budai lejtőt fogunk bemutatni. Kerékpárra fel!

A Tegzes utcai lejtő (Budafokon) kanyargóssága miatt nem alkalmas sebességrekordok döntögetésére, ráadásul az alján beláthatatlan kereszteződés van, ahol szinte állóra kell fékezni a gumikat. A Kelenföldi pályaudvar Őrmezői oldalán lévő "szerpentin" szintén kedvencem, még ha nem is lehet gyorsan lemenni rajta. A Gellért-hegyen a Citadellától az Erzsébet hídhoz legurulni szintén nagy élmény. A Sánc utcában óvatosnak kell lenni a keresztbe jövők miatt, a Hegyalja úton viszont szabadon gurulhat lefelé a biciklista, de az alján érdemes előre fékezni a lámpánál, mert 50-ről nem olyan egyszerű ám megállni.

Amikor utoljára a Németvölgyi úton tekertem (a Farkasréti temetőtől lefelé), nem volt nálam a kamera, de az is belefér a  Budapesti Top5 lejtőbe.

A videóban látottak veszélyesek, ne ragaszkodjon kipróbálásukhoz. Ha mégis, az a saját felelőssége. Én több, mint 22'000  kerékpárral megtett km-en vagyok túl, valamint az egyes kerékpárok műszaki állapota is befolyásolhatja a tűrőképességüket.

Facebook-oldalunkon is megtalálsz minket.

Előző írásunk: A horvát taxisparádé

Kapcsolódó kerékpáros tartalom: Tegyük rendbe a Balatonkört!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr3314184819