Széles látószög

Az egy km-re jutó hülyék átlaga, avagy a horvát taxisparádé

2018. augusztus 11. - Máté 15

Nem mintha nálunk sokkal jobb lenne a helyzet.

Taxis barátunk Zadar környékén a szembe kanyarodó sávban előz, ez engem még annyira nem is zavarna, de amit utána csinál... Perceken át próbálkozik a teherautó megelőzésével, többször visszarántja a kormányt, mert jönnek szembe, életveszélyesen közlekedik. Végül úgy fejezi be az előzést, hogy a tehergépkocsinak fékeznie kell, hogy még beférjen. A teherautó amúgy 1 km-rel később lekanyarodott.

Kicsit később láthatjuk azt a Volkswagenest, aki ugyan néhány gyalogost átenged a zebrán, de a sokadikat már majdnem elüti. Egyébként én is jártam így Zadar belvárosában. Mentem át a zebrán, amikor egy ott álló autó egyszer csak rámgyorsít, úgy kellett visszaugranom. Ebben a városban amúgy arra is figyelnünk kell, hogy a lámpák elég gyorsan váltanak. Tehát ha már kényelmesen nem tudsz megállni, amikor sárgát vagy pirosat kapsz, ezért inkább rágyorsítasz,  simán megkapod az oldaladba a keresztforgalmat. Nem sok, 1-2 másodperc hiányzik a rendszerből. Zadar tömegközlekedéséről itt olvashatsz bővebben.

Zadarba kerékpárral is érdemes ellátogatnunk, ugyanis hosszú km-eken át tudunk a tengerparton száguldozni, kitűnő minőségű aszfalton, vehetjük a kanyarokat ideális íven is, ahol épp nincs szembeforgalom (tehát egyirányú utcában). Erről készített válogatásunk következik, a végén egy stílusos tripla előzéssel - teljesen szabályosan.

 Zadarban a 8-as busz végállomásáig (pontosabban ahol megfordul, mert ez egy körjárat) tekertem, ott lelakatoltam a bringát a lépcsőhöz és beugrottam az Adriába lehűteni magam. Csodaszép tiszta volt a víz és meglepetésemre kifelé jövet rengeteg kagylót találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr5014175687
Nincsenek hozzászólások.