Széles látószög

Az emberek miért nem tudnak egyszerűen normálisan vezetni?

2018. június 21. - Máté 15

Körforgalom-használat szakszerűtlenül.

Pár napja Székesfehérvár környékén, készültünk behajtani egy körforgalomba az autópálya felhajtó előtt, amikor hirtelen egy motoros tűnt fel a semmiből. Oltári nagy mázlija volt, hogy nem kaptuk oldalba. Öt másodperccel később egy BMW jött be csiga tempóban elénk a körforgalomba. A videót utasként készítettem az anyósülésről, mielőtt szó érné a ház elejét.

Most vegyük át a körforgalomban való közlekedés szabályait:

1, Nálunk mindig a már a körforgalomban bent haladónak van elsőbbsége, ezt "elsőbbségadás kötelező" (fejére állított háromszög) tábla jelzi a betorkolló úton, amit Magyarországon automatikusan kiraknak a körforgalmak elé.

2, Befelé nem szükséges indexelni, hiszen egyértelmű, hogy merre megyünk (Bár néhányaknak ezt is nehezére esik felfogni!)

3, Kifelé viszont kötelező jobbra indexelni, hogy aki ugyanannál a becsatlakozásnál behajtana, elindulhasson előttünk.

4, Bár ez kicsit erőltetett: Nem állunk meg a közepén, csak mert onnan belátni a környéket.

4221396001_5304745182001_5304728610001-vs.jpg

5, Többsávos körforgalom esetén csak a szélsőből kanyarodunk ki, kivéve az úgynevezett spirál-, illetve turbókörforgalmakban.

kep16.jpg

Ha pedig ezek után mégis idiótaként akarunk közlekedni, akkor ajánlom az EURO TRUCK SIMULATOR nevű játékot, ott következmény nélkül baromkodhatunk kamionjainkkal. Én is ezt szoktam elindítani egy idegőrlő téli munkanap után, amikor túl hideg az idő a biciklizéshez.

Facebook-oldalunkat itt találod.

A legújabb tahóparkolási kísérletről pedig itt olvashat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr7714061635