Széles látószög

Akadálymentesítés helyett van vöröscsillagos nosztalgiamozdony Százhalombattán

2018. június 11. - Máté 15

Peronszint a földdel egyenlő.

A Kelenföld - Érd-felső vasúti szakasz meghosszabbítása miatt Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok közlekednek a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs és a csatlakozó vonalakon.

Százhalombattán azonban elég múltszázadi vasútállomással találkoztam szembe, amikor egyik rokonomért mentem ki kocsival, hogy ne kelljen pótlóbuszoznia még majdnem egy órát. A kaposvári vonatról rengetegen szálltak le, köztük sok idős ember. Volt, aki bottal, járókerettel próbált az 1 méteres magasságból 2 lépcsőfok segítségével lekecmeregni. Segítettünk a leszállásban, akinek tudtunk,de ez a probléma alapvetően a MÁV-hoz tartozna szerintem. Ha már ilyen nagy forgalmat ráeresztenek egy kicsike, vidéki állomásra, ahol magasított nincs peron (még az amúgy "alacsonypadlós" vonatokról is 40 cm-t kell lelépni), legalább néhány sámlit odatehetnének az állomáson dolgozók, amikor megáll a vonat.

De akkor most nézzük a dolog jó oldalát: A közel negyed órát késő IC-re várva megpillantottunk egy érdekes mozdonyt, egyet az MDmot sorozatból, nevezetesen az MDa 3017-est, ami a MÁV nosztalgia-járműparkjának része.

Ha hirtelen nosztalgiázhatnékja támadt, ne csüggedjen el, mert a hétvégén a MÁV Győrbe indít nosztalgiajáratot Kelenföldről az ABmot motorkocsival Kelenföldről. Június 16-án, 3500 Ft-os jeggyel akár el is indulhat. Egyéb győri utazási tippekért látogasson el a Startutazás weboldalára.

mav_abbmot_01.jpg

Itt pedig a Balatonfenyvesen megrendezésre került veteránjármű találkozóról nézhet szebbnél szebb képeket. Elárulom, ott is volt egy oldalkocsis motor, amin egy nagy vörös csillag díszelgett.

 Kövesd Fb-oldalunkat is, hogy minél hamarabb értesülj a hasonló tartalmakról!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr7814039808