Széles látószög

Hiába volt a gyerek, mégsem volt jó a multi családi kedvezményéhez

2018. május 28. - Máté 15

Ismételt diszkrimináció a fiatalkorúakkal szemben. Bürokrata okoskodás a köbön. Annyira faramuci a rendszer, hogy már-már elérhetetlen a sikeres vásárlás.

Történt egy szép pénteki napon, hogy felkerekedtem bevásárolni az újbudai Savoya parkba. Az Auchan áruházban egy rendkívül átláthatatlan bizalompont-gyűjtő rendszer működik. Egy pont eleve csak fél Ft (így nyilván többnek tűnik). Hirdetgetik, hogy minden nap 3-szoros bizalompont jár, ami úgy ahogy van, baromság, mert csak az Auchan-kártyára szól, ami gyakorlatilag egy hitelkártya. Az eltrjedtebb bizalomkártyára nem érvényes.

img_20180525_204602.jpg

Vannak azonban úgynevezett nyugdíjas (azt hiszem hétfőnként, de lenyomozhatatlan a honlapról) és családi napok (péntekenként), amikor az érintett társadalmi csoportok szintén tripla pontot kaphatnának elvileg. De fölösleges megörülni, aligha össze fog jönni. Eleve felháborító a XXI. században, hogy nem lehet online jelentkezni rá, csak élőben. De én megpróbáltam. A családi regisztrációhoz a szabályzat szerint elég, ha egy 18 év alatti személy is részt vesz a vásárlásban. Én ezeket a feltételeket teljes mértékben kielégítettem volna, azonban ez nem ilyen egyszerű. Mivel én vagyok a kártyatulajdonos is (pontosabban az én nevem volt megadva), nem engedtek regisztrálni. Nem látja az összefüggést? Én sem igazán. Mindenesetre odáig jutottunk a vevőszolgálaton, hogy tulajdonképpen 18 év alatt nem is lehetnék kártyabirtokos, de arra már nem voltak hajlandóak, hogy átírjuk más névre a kártyát. Mondjuk a regisztrációnál ez annak idején nem derült ki. Én alapból nem szoktam valós adatokat megadni (lakcím, születési év, stb.), mert senkinek semmi köze hozzá, így fogalmam sincs, hogy ott milyen adatok vannak. De azt mondták, hogy hiába lenne más néven a kártya, egyedüli fiatalkorúként akkor sem használhatnám. Menjenek a francba a bürokrata okoskodásukkal, vásároljon ott a hóhér! Erre igazán nem tudok mást mondani. Nemrég egyébként hasonlóan kellemetlen eset történt, akkor a Bestbyte egyik üzletében.

img_20180525_204638.jpg

A 17-es villamos kapcsán itt írtunk egy pótlóbusz meglepő húzásáról.

Keresd fel Facebook-oldalunkat is, hogy minél hamarabb értesülj legújabb írásainkról!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr1514008814