Széles látószög

Ezért kerülik el egyes biciklisek a kerékpárutat!

2018. május 18. - Máté 15

Egyszerűen biztonságosabb a főúton közlekedni. De miért is?

A főúton közlekedőnek ugyanúgy elsőbbsége van, mint a kerékpárúton érkezőnek a keresztbe kanyarodókkal szemben, csak utóbbi esetben ezt sok autós elfelejti megadni. A bicikliúton életvitel szerűen parkoló járművekről is megvan a véleményem. Inkább ezeket vinné el a lopósautó (= tréler a közteresek jóvoltából) :)

img_20180414_180310.jpg

A XXII. kerületben a Tóth József utca és a Budatétényi sorompó közti kerékpárút elég sok veszélyt rejt magában, ezeket vesszük most sorra. Állandóan a bicikliúton parkoló autók, keresztbe kanyarodók az elsőbbség megadása nélkül, építkezések, ott felejtett teherautók. Már feljutni is nehéz a kerékpárútra a Városház tér felől, hiszen vagy besorolunk a visszafordító sávba, vagy megpróbálunk direktbe rámenni szemből. Hiába indexelek, olykor simán megelőznek, amikor már elkezdem a kanyarodást, lásd VW Polo a felvétel elején!

Utána egy böhöm terepjáró kanyarodik keresztbe -alig látom a sövénytől - és vészfékeznem kell miatta. Ezt két sikeresen a lejtő alján lévő kanyarban parkoló teherautó követi a videóban. Oké, hogy építkeznek, de egy figyelmeztető tábla úgy 40 méterrel előtte csak belefért volna a büdzsébe! Szerencsére nem jöttek hátulról, ezért sikerült a főútra letérve elkerülmöm a balesetet. A Sajt kuckó (büfé) mellett pedig állandóan rálógnak a fél sávra a parkolók. Ezek után elment a kedvem a "bringautazástól", inkább megyek -mégha szabálytalan is- a főúton, de legalább biztonságban vagyok. Aki pedig rákérdez, azt rendre felvilágosítom (mert sajnos a ki nem teker, az sokszor észre sem veszi ezeket a problémákat).

Ezúton kérek minden autóst, hogy ne parkoljon a bringaútra/ sávra és adja meg a kerékpárosnak az elsőbbséget. Ez esetben nem kényszerülnének a kerékpárosok a főútra, ami pedig tudom, hogy sokaknál kiveri a biztosítékot.

Itt írtunk korábban a pesti belvárosban megjelenő új (meghökkentő) kerékpártárolási módszerről!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr2713967688
Nincsenek hozzászólások.