Széles látószög

Szétszívatják Budapestet az ellenzéki kétharmad után?

2018. május 02. - Máté 15

Az országos adatokkal ellentétben a fővárosban 18 választókerületből 12-t ellenzéki jelölt nyert. Nem csoda, ha Budapest ezek után méginkább mostoha sorsra jut és/vagy a lakosokon állnak bosszút.

Nemrég vetődött fel, hogy szigorítanák a fővárosiakra vonatkozó fizetős parkolási zónákat (azaz kiterjesztenék). A dolgok jelen állása szerint a fővárosi közgyűlés a módosítási javaslatok megtárgyalását májusra időzíti. Most nem akarom egyesével leírni az összes pórul járó övezetet, azt majd itt elolvashatják. A Gellért-hegy, Kelenföld, Őrmező, Zugló, az újbudai Infopark is érintett.

img_20180404_182052.jpg

Kelenföldön például a Szerémi út- Galvani utca- Andor utca-Egér út- vasút- Hamzsabégi út által körbezárt terület válna fizetőssé, óránként 175 Ft-tal. Arra hivatkoznak, hogy túl magas a kihasználtság, nehéz a helyieknek parkolóhelyet találni, az ingázók állandóan itt teszik le az autóikat (Őrmező esetében még el is hiszem, a 4-es metró miatt, de mondjuk a P+R parkolót még sosem láttam tele). Na most az a helyzet, hogy -az 1-es villamos meghosszabbításával járó építkezések közvetlen környezetének kivételével- ezen a környéken azért nem okoz nagy gondot a parkolás. Amíg a belvárosban örülök, ha az úti célomtól 300 méteres közelségben le tudom tenni a kocsit, addig a kelenföldi lakótelepen legrosszabb esetben is megállok a szomszéd ház előtt. Ahol pedig sok az autó, ott ez a rendelet rohadtul nem segítene, mert éjszaka csakis a helyi lakosok kocsijaival van tele a parkoló, ők pedig évi pár ezer forintért állítólag kiválthatnak valami parkolási kártyát, ahogy ez lenni szokott.

De ez azért nem annyira egyszerű: Csak saját néven lévő autóra lehet ugyanis igényelni a kedvezményes parkolást a lakosoknak. Nálunk például van egy autó egy környékbeli rokon nevén (a leendő zónán kívül), amit ha mi használunk, akkor majd jó sokat kéne fizetnünk, csak azért, hogy a saját házunk előtt parkolhasson. Céges autókkal is bonyolultabb a helyzet, szóval ez az egész már megint meggondolatlanul és elcseszettül lett kitalálva...

Szavazzon ön is a parkolás ügyében!

Ha már politika, a kormány - a választásokat ügyesen megvárva- családok ezreit kezdi kilakoltatni, köztük akár gyerekeseket is. Ellenzéki politikusok indítványozták, hogy gyerekes családokat ne lehessen utcára tenni, de erről a kormánypárt tagjai hallani sem akartak. Csakhogy mindenki tudja, mi folyik ebben az országban!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr5513884150

Nancsibacsi 2018.05.02. 14:13:28

Újbuda Center parkolója is fizetős lett - ahhoz nincs semmi köze se a kormánynak. Egyszerűen a környéken megszaporodtak az irodaházak, az új építésű lakótelepek, amikhez gyakorlatilag 0 parkoló van (a szükséges minimum, horror áron/havidíjon), ezért a dolgozók szanszét parkolnak a házak között. Az 1-es villamos - érthetetlenül hosszú ideig tartó - meghosszabbítása erre rátett egy lapáttal.

Gaspen 2018.05.02. 14:25:39

"Nemrég vetődött fel, hogy szigorítaNÁK...."
"...VÁLNA fizetőssé..."

Végtelen az ostobaság odaát.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2018.05.02. 14:31:39

Zsebből pénzt sok pesti ont,
Így építünk stadiont.

lenörd hofstadter 2018.05.02. 14:43:00

Jaj, jaj, jaj. Újabb terület ahonnan a sok gyökér ingázó el lett hajtva.
Parkolj éjjel a lakásod, nappal a munkahelyed előtt, oszt meg van oldva a probléma.

_B_ 2018.05.02. 14:43:33

"de mondjuk a P+R parkolót még sosem láttam tele"
Ha nem jársz arra, akkor nem is csodálom:)
Reggel 8-kor már erős a kihasználtság, fél9-kor már a füvön állnak össze vissza szabálytalanul, persze kapnak aztán kerékbilincset délutánra.
Minden nap arra járok, szóval látom. Csak hétvégén nincs tele.
Egyre több autó van, és a helyiek nem találtan parkolóhelyet.
Próbálj meg leparkolni mondjuk délelőtt 9-kor az Etele-Fehérvári sarok körül. Nem lesz egyszerű.
Bikás park környéke is teljesen megtelik ingázókkal, igaz az már reggel 8-ra.
Igazából még 5 szintet rá kéne húzni a kelenföldi P+R-re, ahogy a hanyatló nyugaton is csinálják.
És alapból sokkal több P+R parkoló kéne a városnak.