Széles látószög

Ön dönt: iszik vagy vezet! Bármilyen járművel!

2018. március 30. - Máté 15

 Itt a Húsvét, ezért ismét aktuális a téma: Ne üljünk a volán mögé alkoholos befolyásoltság alatt!

 Az ittas állapotban történő vezetés tilalma azon KRESZ szabályok közé tartozik, amelyeket ne a bírság elkerülése érdekében tartsunk csak be! Hanem azért -és ezt nem lehet elégszer elmondani- mert ilyenkor megnő a reakcióidő, a testünk mozgása lelassul, csökken a koncentráló-képességünk, sőt, egyes embereknél a szokásosnál agresszívabb vezetést is kiválthat, csakúgy mint egy pénteki kifizetetlen túlórázás.

img_20170816_174014.jpg

Idén elvileg nem terveznek nagy húsvéti razziát a rendőrök, de ettől még szondáztathatnak. Magyarországon pedig zéró tolerancia van, tehát bármilyen kevés alkoholt is kimutatnak (és az meghaladja a mérőműszer hibahatárát), az büntetést von maga után. Ez lehet pár százezer Ft, de akár több év vagy végleges vezetéstől való eltiltás is. Ha pedig ma 50'000 Ft-ra büntethetnek valakit, mert lelép az úttestre, akkor ez kis büntinek számít...

A fenti videóban lévő kerékpáros nem ivott egy kortyot se, ezért jó a reakcióideje. Fontos, hogy semmilyen járművet nem szabad alkohol-ivászat után vezetni. Különben ez történik (Ne aggódj, a Mi kis falunk egy sorozat, a jelenetek kizárólag a nézők szórakoztatása végén forgattattak):

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr6613789652