Széles látószög

Végigjártuk a 2018-as Utazás kiállítást, Bringaexpót, Futóexpót

2018. március 04. - Máté 15

A programok március első hétvégéjén kerültek megrendezésre a Hungexpo csarnokaiban. Mindhárom rendezvényre együtt érvényes belépővel lehetett bejutni. Rengeteg -több tízezer- látogató volt, szó szerint lökdösték egymást az emberek.

img_20180303_124456.jpg

Egy kicsit manipulatív volt a bejárat, ugyanis a "3 válaszlehetőség" közül  csak az egyikhez tartozó ajtó volt nyitva:) A Futóexpón meglepő módon a Toyota standjával találkoztam először, de autószerető ember lévén 15 percet eltöltöttem az új Auris kombi tanulmányozásával. A következő kiállítók már jobban kapcsolódtak a tematikához. Futás előtti/ utáni nyújtást segítő eszközök (henger, kemény szivacslabda), tengernyi cipőbolt a széles választékával és szakértő segítséggel, terjeszkedőben lévő kollagénes vállalkozás (A kollagénekről úgy tartják, hogy csökkentik az ízületi porckopás okozta fájdalmakat, futóknak kifejezetten ajánlják, habár hatása nem tudományosan bizonyított), szóval minden volt ott. Kint volt a Suhanj! Alapítvány is, akik fogyatékkal élőknek szeretnék átadni a testmozgás örömét, készségesen meg is hívtak a Tátra utcai fitnesztermükbe.

img_20180303_132144.jpg

 A Bringaexpón már rövidebb beszélgetésbe is keveredtem a Toyota nagykövetével az elektromos kerékpárokról, robogókról, valamint részt vettem egy nyereményjátékban, amivel e-bringát lehet nyerni. A kiállítótér felét egy versenypálya foglalta el, amit már épp ki akartam próbálni (pedig fatönkökkel és rámpákkal volt tarkítva), amikor tájékoztattak, hogy ott jelenleg valami speciális széria Junior versenyszáma zajlik. Az üres színpad közelében egy nagyon kommunikatív rendőr mesélt a bringás rendőr-karrierjéről, kicsit odébb egy Tisza-tavi kerékpárkölcsönzős győzött meg arról, hogy praktikusabb saját biciklit levinni egy esetleges utazás során. Hiába, fő az önreklám! A motorcsónakos standnál rám se hederítettek, úgyhogy hamar továbbálltam. Kiállították a legújabb járműveket, főként elektromos kerékpárokat és segédmotoros kerékpárokat.

img_20180303_140533.jpg

Alapterületre és a kiállítók számát (280) tekintve is az Utazóexpo volt a legnagyobb attrakció. Amint beléptem, nem tudtam merre induljak el, standok végeláthatatlan sorai tárultak szemem elé. A külföldi utakat szervező Flixbusz vendégváró mentolos cukorkájával visszaélve fedeztem fel a lakókocsik és lakóautók színes világát. Találtam kedvemre való négy fős utazó nagyszobát csekély 5 millióért, de kicsit odébb egy atomjégtörős 14 napos Északi-sarki expedíciót is rám akartak sózni alig több, mint fejenként 7 millió forintért.

img_20180303_143127.jpg

Polgárpukkasztóan sok utazási iroda vonult ki a helyszínre a maga hülyeségével, azt se tudtam, hogy akár feleennyi is létezik. Az idei külföldi "vendég" állítólag Marokkó volt, habár a helyszínen erre utaló bizonyítékok nem voltak. Ugyanúgy, ahogy Hévíz sem volt feltűnő, holott ő akart lenni a belföldi díszvendég. Az utazási irodák nyereményjátékainak sorsolásánál konkrétan legázolta az embert a megvadult csőcselék, nem is értem miért nem lehet ilyenkor e-mailben értesíteni utólag a nyertest.

img_20180303_151047.jpg

Meglepő módon itt is voltak autógyártók, a Citroen, a Peugeot és a Mercedes vonult ki 2-2 modellel. Amikor már kiújult a térprotézis-igényem, befészkeltem magam egy Peugeot 5008-asba, magamra kapcsoltam a rádiót és a központi zárat, talán még el is szundítottam egy kicsit. Összesen 3-4 óra alatt végigjárható volt a kiállítás, nem bántam meg, hogy elmentem, bár kicsit azért többet vártam tőle (túlságosan tenyérbemászó marketing), végül a csordultig megtelt hátizsák mellé még két zacskót tömtem tele prospektusokkal, kiscsokival, kulcstartóval, lufival, matricával és ajándéktollal. Íme az eredmény kipakolás után:

img_20180304_011453.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szeleslatoszog.blog.hu/api/trackback/id/tr1313715452